Lækker saftig skinke,
med en sprød skorpe af sød sennep og mørk farin. Perfekt til en kold vinterdag,
hvor der skal hygges lidt ekstra.
Server denne landskinke med et stykke limpa (svensk krydret sigtebrød) og
sennep til.
Tilberedningstid: 3
timer. 8 pers.
# Ingredienser
1 landskinke på ca 3
kg
1 smule sød sennep
1 smule mørk farin
(se tips)
* Tilberedning
Forvarm ovnen til 175 °C.
Skær sværen af og pak
skinken ind i alufolie.
Stik et
stegetermometer ind så spidsen sidder i den tykkeste del af kødet.
Skinken steges i ovnen
ved 175 °C til stegetermometeret viser 75 °C.
Beregn 60-70 minutter
pr. kg.
Tag folien af og pensl
skinken med sød sennep.
Hæld brun farin på og
brun skinken ved 225 °C i cirka 5 min.
Server fx med Hallandsk langkål
TIPS: Bestil skinken i god tid hos slagteren eller køb en
saltet, letrøget skinke
Som variation kan du
lave en krydderblanding bestående af:
#
½ tsk kryddernelliker
1½ tsk hele peberkorn
5-6 laurbærblade
1½ tsk merian
*
Alle krydderierne
knuses i en morter.
Skinken gnides med de
stødte krydderier efter sværen er skåret af.
Pak skinken ind i
alufolie og følg herefter resten af opskriften.
Se alle opskrifter for børnekokke