Steg
frikadellefarsen til en stor frikadelle det er hurtigt og nemt og smager ligeså
godt, måske endda bedre - prøv selv.
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 20 min. Frikadellen er fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen.
#
250 g hakket
svinekød
½ løg
1 fed hvidløg
rosmarin eller
oregano
2 spsk hvedemel
1 æg
1 dl mælk
salt og peber
½ spsk olie eller
smør (til panden)
Salat:
2 appelsiner
1 fennikel
1 spsk olie
½ spsk (hvid)
balsamico
persille
Tilbehør: brød eller
kartofler
*
Rør kødet med ½ tsk
salt.
Hak løg, hvidløg og
krydderurter fint og rør dem i farsen sammen med de øvrige ingredienser.
Steg farsen som en
stor frikadelle på en lille varm pande med olie/smør.
Den skal have ca. 10
min på hver side.
Skræl appelsinerne,
skær dem i skiver og drys dem med lidt salt.
Halver fennikelknolden,
skær stokken ud og skær den i meget tynde skiver.
Vend dem sammen med
appelsin og olie.
Kværn sort peber
over, dryp med balsamico og drys med persille.
Server
pandefrikadellen i trekantstykker med salaten og brød eller kartofler.