6 stykker kyllingebryst uden ben
6 tynde skiver skinke
tandstikker
60 gram smør
1 lille hakket løg
1 lille gulerod i fine tern
1 spsk hvedemel
3 ¼ dl hønsebouillon
2 ½ dl æblecider
¼ tsk stødt peber
¼ tsk stødt muskatnød
⅔ dl ristede pinjekerner
Forvarm ovnen til 180ºC.
Skær et dybt indsnit i den tykkeste del af hvert kyllingebryst med en
skarp kniv.
Læg en skive skinke ind og fæst den med tandstikker.
Dæk kyllingen med plastfilm og stil den i køleskab indtil den skal bruges. Smelt smør i en gryde.
Kom løg og gulerod i, læg låg over og lad det simre ved svag varme i ca. 4 minutter eller til grønsagerne er bløde. Drys melet i og rør rundt til
melet tager farve.
Tilsæt bouillon og cider lidt ad gangen og rør til saucen er glat.
Krydr med peber og muskatnød. Lad saucen koge i ca. 3 minutter ved
jævn varme under omrøring til den jævner.
Lad den koge yderligere 1 minut og tag gryden af varmen.
Fordel kyllingestykkerne i et enkelt lag i et ovnfast fad og hæld saucen
over.
Dæk fadet og stil det i ovnen 20–25 minutter.
Tag tandstikkerne ud og server kyllingen med lidt sauce.
Drys med pinjekerner.
Serveres med stegte kartofler og auberginer.