300 g hvedemel
200 g smør
200 g ymer
10 skiver kogt skinke
250 g champignon
150 g ost
muskat peber
æg til pensling
Smuler smøren i melet og tilsæt ymer og ælt dejen godt.
Dejen stilles koldt i mindst 3 timer, gerne natten over
Skinken skæres i terninger
Champignon renses, skæres i skiver og ristes på panden i lidt smør, indtil al væden er fordampet
Osten rives
Halvdelen af dejen rulles ud og en tærteform beklædes
Halvdelen af oste kommes i formen, herefter skinken og champignon, peber og muskat og til sidst resten af osten. Den anden halvdel af dejen rulles ud og lægges på som låg
Kanten stæres til, bukkes om og trykkes hele vejen rundt med en gaffel Til sidst pensles med æg
Tærten bages ved 225ºC i 25 min
Serveres varm med salat
Tips: Af rester af dejen kan der udskæres blomster og blade eller andre figurer, til at pynte tærten med.
Figurerne lægges på den penslede tærte og pensles også med æg inden tærten kommes i ovnen.