Logo

Skinkegratin med julesalat - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Den bitre smag af belgisk julesalat tilfører denne skinke- og ostegratin en skarp fylde. 

4 hoveder julesalat, skåret i halve
Lidt smør, cirka ½ spiseskefuld
8 skiver røget skinke
3 dl Oste Sauce (se dette)
25 g friskrevet parmesanost
 
Forvarm ovnen til 220ºC.
Skær salatstykkerne til og læg dem i en stor gryde sammen med smør og 2-3 spiseskefulde vand.
Lad dem koge under låg på svag varme i 20 minutter.
Vend dem indtil de er møre.
Tilsæt om nødvendigt mere vand.
Når de er kogt, så lad dem langsomt køle af.
Læg skinkeskiverne på et spækbræt og læg et stykke kold julesalat på hver skive. Fold skinken om hvert salatstykke.
Læg skinke- og salatstykkerne i et dybt ovnfast fild og hæld ostesaucen over.
Drys parmesanost over.
Sæt fadet øverst i den forvarmede ovn og bag retten i 20-30 minutter, indtil osten er gyldenbrun og salatstykkerne bløde.
Server retten med det samme med nye, kogte kartofler eller bagte kartofler, hvis man ønsker det.
 
395 kcal; 25 g protein; 31 g fedt, heraf 19 g mættet; 4 g kulhydrat; 1 g fibre; 797 mg natrium; 554 mg kalcium

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.497 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her