En skinkeculotte har en passende størrelse til 4 personer.
Er man færre, så smager kødet også fint koldt fx med en tunsauce eller
cremefraichedressing. Desserten er en hjemmelavet is med jordbær til.
Citronstegt
skinkeculotte med rosmarin, spidskal og kartofler med løvstikke
4 personer. Arbejdstid: ca. 30 min. Stege/kogetid: ca. 1
time
#
1 skinkeculotte eller skinkeyderlår (ca. 800 g)
1 spsk olie
15 g smør
2 tsk salt
1 tsk knust sort peber
1 citron
2-3 kviste frisk rosmarin eller 1 tsk tørret
ca. 2 dl vand
Smørdampet spidskål:
1-2 spidskål
1 dl vand
1 tsk salt
25 g smør
Tilbehør:
1 kg nye kartofler
2-3 håndfulde løvstikke
*
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Brun det i olie og smør i en stegegryde.
Krydr med salt og peber.
Læg skiver af citron og rosmarin i bunden af et ovnfast fad,
og læg det brunede kød oven på krydderierne.
Hæld vand i bunden af fadet, og sæt det i en 200 °C varm
ovn.
Steg kødet i ca. 40 min, til centrumtemperaturen er 65-70 °C
målt med et stegetermometer.
Lad det hvile i 10-15 min.
Skær spidskålen i stykker på ca. 3x3 cm.
Kasser stokken. Bring vand, salt og smør i kog i en gryde
med stor overflade.
Kog kålen i ca. 5 min. til vandet er fordampet.
Smag til med salt.
Skær culotten i tynde skiver på tværs af kødtrådene, og
server med smørdampet spidskål og kartofler kogt med løvstikke.
Pynt evt. med løvstikke.
Hjemmelavet mynteis
med jordbær
Desserten er en hjemmelavet is med jordbær til.
Arbejdstid: 30 min. x Kogetid: få minutter. Indfrysningstid:
ca. 20 min. OBS: Kræver ismaskine
#
5 dl sødmælk
100 g sukker
6 æggeblommer
100 g sukker
1 dl sødmælk
1 bundt frisk mynte
1 dl sødmælk
1 dl piskefløde
Tilbehør:
ca 750 g friske jordbær (ca, 150 g pr. person)
frisk mynte
*
Varm 5 dl sødmælk og sukker op tillige under kogepunktet.
Pisk æggeblommer med den anden portion sukker og sødmælk.
Pisk ca. 1 dl af den varme mælkeblanding i skålen med
æggeblommer, og hæld blandingen i gryden. Pisk sammen i kort tid, og hæld
blandingen gennem en sigte over i en skål.
Køl straks blandingen ned i et koldt
vandbad eller i køleskab.
Kør isen til cremet konsistens på en ismaskine.
Blend mynteblade med sødmælk til ensartet konsistens.
Tilsæt mynte-mælken og piskefløden de sidste minutter før
isen er helt fast.
Fyld evt. den færdige is i en eller to forme, og sæt dem i
fryseren, til den skal nydes.
Server mynteisen med friske jordbær, og pynt med friske
mynteblade.
TIPS: Hvis du ikke har en ismaskine, så sæt iscremen i
fryseren, og pisk den igennem hvert 20. minut. Når den er helt frosset kan den
køres blød i en foodprocessor.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin