2500 g skinke, må ikke være røget eller saltet. Bed slagteren om at skære sværen af uden at fjerne spækket.
½ kop honning
½ kop meget stærk kaffe
1 teske kanel
¼ teske stødte nelliker
1 lille dåse abrikoser
1 lille dåse syltede kirsebær
En anelse Marascino eller cognac
Lidt sur fløde
Tandstikkere
Skinken pakkes fast ind i aluminiumsfolie, sættes i den forvarmede ovn og steger ca. 2 timer ved 180ºC. Imens inddampes honning, kaffe og krydderier i 10 min. over lavt blus til en glasur.
Når skinken har stegt i 2 timer, tages den ud af ovnen, folien åbnes, og spæklages ridses på kryds og tværs. Pensles med kaffeglasuren og steger videre i 35-40 min. Pensles af og til med glasuren. De velafdryppede kirsebær og abrikoser stænkes med en smule Maraschino eller cognac og sættes på en tandstikker. Stik spiddene i krydsene på det ridsede spæklag. Rør lidt sur fløde i stegeskyen og kom de tiloversblevne kirsebær og abrikoser i saucen. Skinken er også dejlig til koldt bord.