Også lækkert uden skinke. 4 pers.
1 stor selleri (800 g)
saft fra 1 citron
4 skiver kogt skinke
4 skiver mellemlagret gouda ost
salt, friskkværnet peber
2 spsk hvedemel
1 æg
8 spsk rasp
2-3 spsk smeltet smør
Skræl sellerien og skyl den.
Skær den i 8 lige tykke skiver (skær endestykket i små stykker).
Hæld 1 l vand i en gryden og kom citronsaft i vandet.
Lad selleriskiver koge kraftigt i vandet i 5 minutter, giv dem et kuldechok under den kolde hane, lad dem dryppe af og tør med køkkenrulle.
Læg 1 skive skinke og ost på halvdelen af selleriskiverne (hvis skinkeskiverne er for store, kan de klappes sammen).
De øvrige 4 selleriskiver lægges ovenpå.
Krydr med salt og peber, drys let med hvedemel.
Pisk ægget i en dyb tallerken, drys raspen i en anden tallerken.
Træk de sammenlagte selleriskiver gennem æggemassen, vend dem i raspen og tryk paneringen let sammen.
Smelt smørret i en stor pande og steg de panerede sellerischnitzler sprøde ved middel varme på begge sider fem minutter.
De mindre selleri rester steges simpelt hen med.
Server med salat, tomatsauce, senneps-yoghurtsauce med kapers, karrysauce ...
kj pr. portion: 1700