Magert svinekød skinke eller bov
finthakket fennikel
1 porre
1 rød peber
2 spsk soja
1 tsk honning
4 spsk vand
salt og peber
1 glas Noilly Prat
persille
Magert svinekød skinke eller bov skæres i strimler (1 cm brede og 4 cm lange) som marineres i en lage af finthakket fennikel (tørret), 1 porre, 1 rød peber. 2 spsk soja, 1 tsk honning, 4 spsk vand, salt og peber, trækker i en time. Kødet samt grønsagerne kommes op i en sigte så lagen kan løbe fra. På en meget varm pande ristes kødet samt grønsager godt, kommmes op i en gryde. Fonden fra kødet kommes over og tilsættes et glas Noilly Prat. Kødet koges nu til det er mørt, kommes op i en skål og saucen koges ned til det halve og kommes over kødet. Drysses med friteret persille.
Kartoffelkroketter.
Ca. 1 kilo skrællede kartofler koges, vandet hældes fra, og kartoflerne dampes tørre over ilden (pas på, de ikke brænder på). Kartoflerne moses og tilsættes en klump smør, rør rundt, til smørret er smeltet. Tilsæt et helt æg, to æggeblommer og rør til mosen er glat, smag til med salt og peber og revet muskatnød. Stil det til afkøling. Af den kolde mos formes små pølser, som paneres i æggehvide og rasp og steges i friture, som ikke er for hed. De skal blot steges lysebrune.