Rugmel gør pizzabunden mere grov, mere smagfuld og mere
sprød. Rugmelet kan udskiftes med andre typer fuldkornsmel, fx grahamsmel eller
fuldkorns-speltmel.
Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 45 min. Bagetid: 15 min. Ikke
fryseegnet. 4 personer
#
25 g gær
3 dl lunkent vand (37 °C)
1 tsk salt
250 rugmel
200 g hvedemel
4 tomater (skiver)
250 g champignoner (skiver)
150 g vesterhavsost eller anden fast ost (groftrevet)
100 g salatmiks
1 spsk olie
1 spsk vineddike
1 fed hvidløg (finthakket)
salt og peber
100 g parmaskinke
*
Opløs gæren i vandet i en stor skål.
Tilsæt salt, rugmel og det meste af hvedemelet og ælt dejen.
Tilsæt løbende mere mel, indtil dejen er blød og elastisk og
lige akkurat kan slippe fingrene.
Lad dejen hæve tildækket i 45 min.
Rul dejen ud til to store cirkler og læg hver på et stykke
bagepapir.
Fordel tomater og champignoner på pizzabundene og drys osten
jævnt over.
Bag pizzaerne ved 225 °C i ca. 15 min., til bunden er
gyldenbrun i kanten.
Skyl og tør salaten.
Rør olien med eddike og hvidløg.
Vend salaten i dressingen og smag til med salt og peber.
Fordel parmaskinken på pizzaerne og drys salaten på toppen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin