Bund:
75 g hvedemel
75 g grahamsmel
125 g margarine
1 æggeblomme
Fyld:
1 bundt frisk porrer
1 pakke skinke i strimler
1 pakke bacon i tern
Peber, evt. salt
Æggestand:
2 hele æg + hviden fra ægget til bunden
1 dl mælk
1 post revet pizzaost (eller en blok Emmentaler revet i strimler)
Peber og et lille drys salt
¼ teskefuld friskrevet muskatnød
Bunden æltes sammen med hænderne og stilles i køleskab ½ time.
Bunden fordeles i en smurt tærteform (obs. den kan ikke rulles på, men skal lægges på i små klumper, man glatter ud) og forsteges i ovn ved 200ºC i 15 minutter.
Porrer i skiver, skinke og bacon blandes i en gryde og simrer til porrerne er bløde, mens bunden forsteger.
Fyldet fordeles på tærtebunden, og æggestanden røres sammen og hældes over fyldet.
Madtærten bages i ovn ved 200ºC i ½ time.
Hold øje med osten - bliver den for mørk, lægges et stykke alufolie over de sidste 10 minutter.
Serveres med friskbagt flûte og grøn salat.
Tips: Tærtebunden kan laves i forvejen og fryses ned. Retten er supergod hele året rundt - både som hovedret og som populær natmad.