Logo

Pizza - Grundopskrift

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er en meget simpel grundopskrift til dig som er ny indenfor pizzabagning. Du kan helt selv bestemme fyldet for eksempel skinke, oksekød, ansjoser eller hvad ungerne nu kan lide. Let aftensmad.

 

Grunddej:
25 g gær
2 dl lunkent vand
½ tsk salt
1 spsk olie
ca. 330 g hvedemel
 
Tomatsauce:
1 ds flåede tomater (eller 6 friske solmodne)
1-2 fed hvidløg
2 løg
1 tsk oregano
½ tsk salt
 
I øvrigt:
Ost revet eller i skiver (ca. 150-200 g)
evt. oliven
Olivenolie

*
 
Fyld efter eget valg fx:
skinke
hakket oksekød i tomatsauce
tomatskiver
champignon i tynde skiver
peberfrugt i tynde skiver
salami
ansjoser
gorgonzola
oksekødstrimler
og hvad man ellers kan lide - brug fantasien 
 

Dej: Gæren udrøres i vandet. Salt, olie og hvedemel tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Stilles til hævning et lunt sted, ca. 30 minutter.
 

Tomatsauce : Tomater og løg blendes.
Småkoger herefter ca. 10-15 minutter i en gryde og smages til med oregano og salt.
Dejen slåes ned og rulles tyndt ud i en stor cirkel (ca. 30-35 cm i diameter) på et meldrysset bord.
Kanten foldes hele vejen rundt, og bunden flyttes over på en bageplade, og efterhæver ca. 10-20 minutter.
Fordel nu den afkølede tomatsauce i en tyndt lag over pizzaen.
Læg nu fyld på efter eget valg.
Slut af med at lægge et pænt lag ost over.
Bages i ovnen ca. 20-25 minutter ved 200°C.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.595 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her