Pitabrød skal være hvide, lette og luftige og have en lomme i midten.
Dej:
30 g gær
3 dl vand
1 tsk sukker
500 g hvedemel
1 tsk salt
Gæren kommes i en stor skål og udrøres med vandet, der er lunet til 35º (fingervarmt). Tilsæt sukker.
Det er så lidt, at brødet ikke bliver sødt, men det fremmer gærboblingen.
Lad blandingen stå i ca. 20 minutter, til den begynder at boble.
Tilsæt hvedemel og salt og ælt dejen, så den er blank og smidig.
Dejen skal hæve i skålen i ca. 1 time, dækket af et viskestykke.
Dejen slås nu ned og deles i 12 boller.
Bollerne rulles ud til ½ cm's tykkelse og ca. 12 cm i diameter.
De flade brød sættes på en smurt plade og efterhæver i 15 minutter. De sættes i en 250ºC varm ovn.
Brødene skal ikke pensles og må ikke blive brune.
Pitabrød kan også købes færdige.
Pitabrødene skæres halvt igennem fra siden og fyldes fx. med:
Strimlet icebergsalat, lidt mayonnaise smagt til med citron, salt og peber, strimlet skinke, en tynd skive ret mild ost.
En ret fast kødsauce af hakket kød, tomatpure, løg, salt og peber
En skive roastbeef med ristede løg, remoulade, salatblad og en skive peberfrugt.
Se også under Sandwiches til børnefest.