Passer fint til bl.a. stegt og røget kød, fx hamburgerryg og skinke.
2 kg honningmeloner (ikke for modne)
3 dl cider eller vineddike
¾ kg sukker
3 tsk syltekrydderier
konserveringsmiddel
Skær melonen midt igennem og tag kernerne ud.
Skræl melonen og skær frugtkødet i små terninger.
Kom frugtterningerne kort i koghedt vand, tag dem op og kom dem straks efter i koldt vand.
Bring cider eller vineddike i kog og kom melonstykkerne i.
Lad dem koge nogle minutter.
Lad det hele stå et par døgn.
Hæld lagen over i en gryde og tilsæt sukkeret og krydderierne.
Lad lagen koge 10 minutter.
Kom frugten i og lad det koge 2-3 minutter.
Tag frugtkødet op med en hulske og kom det på rene glas.
Kog lagen lidt ind.
Tag den fra varmen og tilsæt konserveringsmiddel.
Hæld den over frugten og luk til.