Kødet marineres i en blanding af sherry, krydderurter og hvidløg. Det steges så sammen prosciutto og oliven. Denne rets succes afhænger af det kød, der anvendes. En fin mørbrad er det bedste.
Til marinaden:
1,5 dl olivenolie
4 spiseskefulde tør sherry
1 hakket løg
2 fed knust hvidløg
1 teskefuld friskhakket timian eller oregano
Salt og peber efter behag
Til kødet:
1 kg oksemørbrad
Olivenolie til stegning
4 skiver prosciutto eller Serrano-skinke skåret i strimler
15-20 grønne eller sorte oliven
Marinaden: bland olivenolie, sherry, løg, hvidløg, krydderurter, salt og peber i en stor skål.
Skær kødet i tynde strimler og læg dem i skålen med marinaden.
Sørg for at kødet er godt dækket af marinaden.
Læg låg på og lad blandingen hvile i mindst 2 timer.
Når den har hvilet, så opvarm olien på stærk varme i en tykbundet gryde og sauter prosciutto'en i 1-2 minutter.
Når gryden er meget varm, så tag kødet op af marinaden og læg det i gryden.
Lad kødet stege i kun 3-4 minutter, så det ikke bliver oversteg t og dermed sejt.
Vend kød og prosciutto jævnligt, så alt bliver jævnt stegt.
Tag gryden af varmen.
Hæld marinaden i en lille kasserolle, sæt den på et meget varmt blus og pisk kraftigt i den, så den koger ind til det halve.
Hæld den i gryden med kød og skinke.
Tilsæt oliven og varm hurtigt op igen, så kødet ikke bliver for stegt.
Server retten med det samme med kogte ris eller kartoffelmos.
470 kcal; 39 g protein; 32 g fedt, heraf 7 g mættet; 2 g kulhydrat; 1 g fibre; 659 mg natrium; 26 mg kalcium