Her er en klassisk opskrift på mørbrad i fad med paprika,
bacon og persille. Dejlig flødesauce, kartofler og salat er tilbehør.
4-6 personer. Arbejdstid: 30 min. Stege-/kogetid: ca. 40
min.
#
2 svinemørbrad
stødt paprika
salt og friskkværnet peber
6-10 tynde skiver bacon
25 g smør til fadet
1 bundt persille
4 fed hvidløg
Sauce:
2 dl piskefløde
3 dl bouillon
2½ spsk majsstivelse
2 spsk tør sherry
stødt paprika
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
persilledrys
friskkogte kartofler
grøn salat
*
Skær sener og hinder af de 2 mørbrader, og dup dem tørre med
køkkenrulle.
Skær kødet i 3 cm tykke skiver, og krydr dem med paprika,
salt og peber.
Læg ½ skive bacon rundt om hvert stykke kød.
Stil dem i et ovnfast fad smurt med smør.
Drys med hakket persille og finthakket hvidløg.
Sæt fadet i ovnen ved 200 °C i 30-40 min., og dæk evt. med alufolie
undervejs.
Pisk fløde og bouillon sammen med majsstivelse i en gryde.
Kog blandingen igennem i ca. 4 min. under omrøring.
Smag til med sherry og evt. paprika, salt og peber.
Hæld saucen i det ovnfaste fad, og bag videre i ca. 5 min.
Drys med hakket persille, og server mørbrad i fad med
kartofler og grøn salat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin