Grillstegt nakkekam med nye kartofler og gulerødder i folie.
Mariner gerne kødet dagen i forvejen, så det rigtigt kan trække smag fra
krydderier og krydderurter.
Arbejdstid: 30 min. Marinering: 6-24 timer. Stegetid: 45
min. 4 personer
#
750 g nakkefilet eller skinkeculotte
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 tsk farin
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt chili
1 tsk friskkværnet sort peber
½ tsk stødt cayennepeber
Tilbehør:
600 g nye kartofler
500 g nye gulerødder
krydderurter fx timian og estragon
50 g smør
salt og peber
*
RIDS fedtet på stegen på kryds og tværs. Bland krydderierne
og gnid dem ind i kødet.
Læg stegen i en frysepose i køleskabet 6-24 timer.
STEG kødstykket på en varm grill ved indirekte varme (eller
i ovnen) ca. 45 min. til centrumtemperaturen er 65-67 °C.
SKRUB kartofler og gulerødder rene og vend dem sammen med
krydderurter, salt og peber.
Fordel dem på 4 stykker dobbelt alufolie og læg en smørklat
ved hver.
Luk pakkerne tæt og læg dem mellem de varme kul i ca. 20
min.
SKÆR kødet i skiver og server med kartofler og gulerødder
fra foliepakkerne.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin