Koldt, kogt kød sammen med sylteagurker og skalotteløg, blandet med en sennep- og vineddikedressing, udgør en forrygende blanding af smagsindtryk. Denne ret er ideel, hvis man har noget kød tilovers; hvis du ikke har det så brug en stegt bøf eller skinke som et alternativ.
600 g koldt, kogt kød
2 spiseskefulde hakkede sylteagurker
2 skrællede og hakkede skalotteløg
1,5 dl vegetabilsk olie eller olivenolie
7 teskefulde rødvinseddike
3 spiseskefulde glutenfri Dijon-sennep
½ teskefuld sukker
1 fed pillet og knust hvidløg
Salt og peber efter behag
Friskklippet purløg som pynt
Skær kødet i 5x1 cm tykke stykker.
Læg dem i en stor skål sammen med de hakkede sylteagurker og skalotteløg.
Når du laver dressingen, så lægger du olivenolie, vineddike, sennep, sukker og hvidløg i en anden skål.
Bland det hele sammen med et piskeris eller en håndblender, indtil sennepen er blandet grundigt med olie og vineddike, og blandingen er lind.
Hvis den er for tyk så tilsæt en spiseskefuld vand.
Hæld dressingen over kødet og rør rundt.
Tilsæt salt og peber efter behag (salt behøves måske ikke, da sennepen kan være ret salt).
Lad retten hvile sig i mindst 30 minutter før servering, så kødet kan opsuge smagsstofferne fra sennepen.
Pynt med purløg og server retten med en frisk, grøn salat.
590 kcal; 42 g protein; 46 g fedt, heraf 12 g mættet; 1 g kulhydrat; 0 g fibre; 86 mg natrium; 24 mg kalciumfibre; 784-522 mg sodium; 116-77mg kalcium