Logo

Julekål - Vreden kål, Slyngkål, Krøstekål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 Hvidkålshoved (ca. 2 kg ).
3 tsk salt pr. liter kogevand.

Endvidere.
100 g smør.
3 dl piskefløde.
Salt
Friskkværnet hvid peber

Del hvidkålen i 4 - 8 stykker.
Fjern de yderste grove blade og stokken.
Kom kålen i vand, tilsæt salt og kog den godt mør, det tager ca. 1 time.
Tag Kålen op i en sigte og lad den dryppe godt af.
Vrid kålen fri for vand i rene viskestykker.
Hak kålmassen en gang igennem kødmaskinen.
Smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt kål.
Rør så meget fløde i, at kålen har en passende tykkelse.
Den skal være som en ret tyk stuvning.
Varm kålen igennem ved svag varme. Hvis varmen er for stærk, brænder kålen på.
Smag til med salt og friskkværnet hvid peber.
Byd kål til sylte, flæsk eller medister sammen med sennep og syltede rødbeder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (9 stemmer)
Siden er blevet set 4.024 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
28403-01-2012 11:58:21 Kirsten Stokholm
Jeg bliver nødt til at rette lidt i opskriften... Kålen skal koge sammen med færsk og røget flæsk, den sidste halve time af kogetiden kommes medisteren i, herefter tages kødet op, kålen køler af, hakkes og hænges i et døgn, derefter blandes den med fløde og smør :-)

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her