6 personer
8 jordskokker (ca. 350g)
½ 1iter koldt vand
2 tsk friskpresset citronsaft
100 g spegeskinke i skiver
125 g Danablu 60+ (36%)
Dressing:
2 spsk vindruekerneolie
2 tsk hvid balsamicoeddike
friskkværnet peber
2 ½ liter salat revet i grove stykker, fx egeløvsalat (ca. 200 g)
Kan serveres til
900 g stegt kød, fx dyreryg, kalvekoteletter eller okseculotte - og dertil 360 g landbrød
Stegetid: sæt spegeskinken i en kold ovn - indstil på 225° og steg i ca. 15 min.
Skræl jordskokkerne og skær dem i skiver - læg dem efterhånden i vand tilsat citronsaft så de ikke bliver misfarvede. Stil jordskokkerne tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Fordel spegeskinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepaplr og steg skinken midt i ovnen. Hak osten fint.
Dressing: Pisk olie, eddike og peber sammen.
Lad jordskokkerne dryppe af i en sigte og tør dem. Vend dressingen sammen med jordskokkerne.
Ved serveringen: Anret salat, jordskokker med dressing og Danablu lagvis i et stort fad. Bræk den sprøde skinke i mindre stykker og fordel dem i salaten.
Tips: I stedet for hvid balsamicoeddike kan man anvende hvidvinseddike. Salaten i sig selv egner sig glimrende som frokostret til 3 personer.
-