1 stort hvidkålshoved
Vand så kålen er halvt dækket
Salt
Smør eller margarine
Fløde
Tilbehør: Kanelsukker, rødbeder, sennep, kogt koldt flæsk, stegt kold medisterpølse,
Del kålhovedet i 4 dele, fjern stokken og damp bladene møre i letsaltet vand.
Lad hvidkålen løbe af i en sigte og læg den derefter i små portioner over på et klæde. Klem al væden ud af kålen.
Hak den i kødhakkemaskinen.
Smelt lidt smør eller margarine i en gryde og kom kålen deri.
Tilsæt fløden, til kålen har konsistens som en grød.
Serveres varm med kanel sukker.
Dertil kold, kogt flæsk og kold, stegt medisterpølse samt rødbeder og sennep.
Næsten samme ret blev lavet på Horsensegnen, hvor man til julefrokosten 1. Juledag fik serveret Julekål. Der er faktisk kun få detaljer til forskel.