Pizzadej:
1 kg hvedemel
6 dl lunkent vand
30 g gær
2 spsk sukker
Salt
Ekstra hvedemel til æltning
Fyld:
2 squash skivet og stegt/grillet
2 artiskok-hjerter grillet og skivet
1 håndfuld sorte oliven
1 håndfuld soltørrede tomater
2-3 skiver Parma-skinke
1 håndfuld basilikumblade revet
Lidt olivenolie
Lidt urte-eddike
1 mozzarella revet
1 håndfuld revet parmesan
2 modne tomater
50 gram cheddarost
Nykværnet peber og Maldon salt
Lav dejen ved at bruge halvparten af væsken, gær, sukker og salt, mens du rører melet forsigtig i.
Tilsæt mere væske lidt efter lidt til alt er rørt i.
Nå kan du begynde at ælte forsigtigt!
Brug lidt ekstra hvedemel og drysse på.
Brug hænder og albuer i 4 til 5 minutter for at alt skal blandes.
Dæk til i en skål efter at have drysset lidt hvedemel på toppen, og lad stå lunt til den er hævet til dobbelt størrelse. (ca. 30 minutter)
Varm ovnen til 180ºC.
Snit og bland alle ingredienserne til fyldet, krydder.
Del dejen i otte lige store deler og rul hver til en kugle.
Rul dem derefter ud til små tallerkenstørrelser, ca. ½ cm tykke.
Tag en stor ske med fyld og plaser i midten, fugt kanterne og fold over mens du kniber kanterne godt sammen.
Vandet fungerer som lim på dejen.
Strø lidt hvedemel over.
Lad hvile i 5 minutter før du skærer et par snit i toppen som lader dampen fra fyldet komme ud under stegning.
Steges i ovnen i 20 minutter til gyldne.
Lige gode varme som kolde - og passer udmærket til picnic og til madpakken.