Farsen er krydret
med fintrevet limeskal, hvidløg og spidskommen, og limesaften bruges til en
frisk og krydret dressing til kålsalaten.
Arbejdstid: 25 min.
Stegetid: 10 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
# Ingredienser til Frikadeller med
lime-coleslaw:
Frikadeller:
250 g hakket okse-,
lamme- eller svinekød
½ løg
1 fed hvidløg
3 spsk rasp
4-5 spsk mælk
1 økologisk lime
salt og peber
Coleslaw:
½ spidskål
125 g cherrytomater
3 spsk olie
¼ frisk chili
1 knsp stødt
spidskommen
salt og peber
Tilbehør: pitabrød
*
Sådan laves Frikadeller
med lime-coleslaw:
Rør kødet sammen med
revet løg, knust hvidløg, rasp, mælk, fintrevet limeskal, salt og peber.
Form farsen til små
frikadeller og steg dem på en pande med olie 8-10 min. i alt.
Snit spidskålen fint
med en skarp kniv eller på et mandolinjern.
Vask cherry
tomaterne og skær dem i halve.
Pisk 2 spsk limesaft
sammen med olie, finthakket chili (uden frø og mellemvægge), spidskommen, salt
og peber.
Vend kål og tomater
i dressingen.
Server frikadellerne
med kålsalaten og lune pitabrød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------