Billede indsendt af Hanne
Sig Weibel
Flæskesteg:
Drys sværen med 1 spsk groft salt.
Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
Du lægger stegen i UltraPlus.
Hæld ½ l vand i og sæt stegen midt i en
kold ovn.
Tænd ovnen på 200 ºC og lad stegen stå i ca. 1¼ time.
De sidste 15-20 min hældes væden fra (bruges til sauce) og
låget tages af og der skrues op til 230 ºC.
Sådan bliver kødet saftigt og sværen sprød:
Stik et stegetermometer ind midt i kødet.
Mærk om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55 ºC.
Hvis sværen er sprød:
Fortsæt stegningen indtil centrumtemperaturen er 65 ºC.
Hvis sværen ikke er sprød:
Skru ovnen op på 250 ºC, indtil centrumtemperaturen er 65 ºC.
Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.
Tag stegen ud af ovnen. Hviletid 20 minutter.
Brug skyen til sauce. Si skyen op i en gryde.
Lad det stå et øjeblik og skum så overfladen fri for fedt.
Udrør majsstivelse i koldt vand og jævn saucen.
Kog den ca. 3 minutter. Smag til med salt og peber.