Historisk - Alexandre Dumas: Le Grand Dictionnaire de Cuisine (Kogekunstens store leksikon). Paris 1873.
Bemærk: Enkelte ingredienser kan være svære at skaffe.
1 eller flere fødder fra en ung elefant
2 skiver Bayonne-skinke
4 løg
1 hvidløg
nogle indiske krydderier
½ flaske Madeira
3 spsk god bouillon
Desuden:
1 glas portvin
50 små grønne peberfrugter
Tag en eller flere fødder fra en ung elefant, læg dem i lunkent vand i fire timer og fjern så skind og ben. Del dem derefter på langs i fire dele og skær stykkerne i to. Giv kødet et kvarters opkog, læg det derefter i koldt vand og lad det løbe af i en serviet. Tag så en jerngryde, som kan lukkes tæt til. Læg så to skiver Bayonne-skinke i bunden af gryden, derefter elefantkødet, fire løg, et hvidløg, nogle indiske krydderier, en halv flaske madeira og tre spiseskefulde god bouillon. Sætlåget på gryden og lad den koge over svag varme i 10 timer. Skum fedtet af, si kraften, kog den ind og tilsæt et glas portvin og 50 små peberfrugter, som først har fået et opkog over kraftig varme og i rigeligt vand, for at de skal holde sig grønne. Saucen børe være kraftig krydret, pas især godt på netop denne ting.