Logo

Deep pan pizza - med gærdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pizzadej til 2 forme:

25 g gær

2,5 dl lunkent vand (35°C)

1-2 spsk god (oliven)olie

500 g hvedemel

1 spsk sukker

½ spsk groft salt

2 tsk oregano

                                 

Fyld:

200 g chorizo i tynde skiver (spansk paprikapølse) eller Italian turkey sausage

3 dl tomatsauce/pizzasauce

300 g revet mozzarella ost

Opløs gæren i vandet.

Rør olien i.

Bland mel, sukker, salt og oregano sammen og rør det i.

Ælt dejen rigtig meget – 10 minutter, drys lidt mel på og skær et kryds og lad dejen hæve under folie til dobbelt størrelse, ca. 1-2 time.
Forvarm ovnen til 225°C.
Del dejen i 2 og rul hver portion dej ud på et melet bord, så de passer til hver sin bradepande.

Læg dejen i formene, dæk med et klæde, og lad dem hvile i ca. 15 minutter.
Smør dejen med tomat/pizzasauce, drys osten over og fordel pølseskiverne over.
Bag i ca. 20-25 minutter eller til overfladen er let brun og osten bobler og er let gylden.

Tips: Fyldet kan varieres efter eget humør og hvad man kan lide, fx hakket oksekød, skinke i strimler, champignon, artiskokker, ananas i tern.

Men husk rigeligt af det da dejen bliver meget høj! (et par cm).

Pynt efter bagning med friskhakkede basilikumblade (eller drys af tørret).

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.186 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
66520-01-2010 21:19:20 madABC
Deep pan pizza er nu endnu bedre, tak til Tanja.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her