Logo

Brunkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 lille hvidkålshoved, a ca. 1,5 kg
1-2 løg
4 spsk sukker
1 dl vand
evt lidt smør
salt
500 g stribet flæsk
500 g medister eller andet kød, fx. koldt, sprængt flæsk
god sennep
godt brød

Snit hvidkålen fint. Skær løgene i mindre stykker. Skær flæsket i lidt mindre stykker og brun den ved kraftig varme i en jerngryde. Tag flæsket op. Kom kålen ned i fedtet og brun det grundigt. Om nødvendigt kan der tilsættes lidt smør. Hæld imens sukkeret i en opvarmet stegegryde og smelt ved lavt blus uden omrøring til det er lysebrunt. Hæld kål og løg ned til sukkeret og brun videre. Kom til sidst vand ved og læg også flæsket ned til kålen. Læg låg på og kog retten ved jævn varme 40-50 minutter til både kål og flæsk er mørt. Steg et stykke medister eller giv andet kød til sammen med god sennep og godt brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.422 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
75209-10-2014 08:57:41 Svend Erik Petersen
Brun kål

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her