1,5 kg ben
1 suppevisk
1 laurbærblad
6 hele peberkorn
salt og peber
250 g hamburgerryg
100 g røget medister
600 g kartofler af melet type
¼ tsk tørret timian
3 dl mælk
1 spsk smør eller margarine
2 porrer
persille hakket
Tilbehør: brød
Kom benene i en gryde med suppevisk, laurbærblad, knuste peberkorn og salt.
Skænk 1¾ l vand ved og lad det småkoge i 2 timer.
Læg hamburgerryg og pølse i suppen og lad det koge endnu 20 minutter.
Tag ben, hamburgerryg og pølse op og si suppen.
Kom de skrællede ituskårne kartofler i gryden og tilsæt så meget suppe, at det netop dækker.
Tilsæt timian og peber.
Lad det koge i ½ time, hæld suppen fra og mos kartoflerne fint.
Spæd lidt efter lidt al suppen ved og spæd med mælk.
Rør smør i og tilsæt de tyndt udskivede porrer - tag så meget af toppene med som muligt.
Kog suppen i 10 minutter, tilsæt hamburgerryg og pølse i små terninger og smag om nødvendigt suppen til med mere salt og peber.
Drys med persille og server brød til.