Logo

Aromatiserede risboller som på Sicilien

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Arancini di riso alla siciliana - Arancini betyder små appelsiner, men retten får dette navn, fordi risbollerne kommer til at ligne små appelsiner.

300 g italienske ris (arborio)
1 løg
1 spsk olivenolie
1 dl hvidvin
½ tsk safran i pulver
100 g parmesanost
1 æg
salt
peber
ca. 1 liter suppe eller vand
50 g parmaskinke
100 g mozzarellaost
hvedemel
æg og rasp til panering
olie til stegning

Lav først en risotto af risen på følgende måde:
Sæt vand eller suppe over i en gryde og bring det til kogepunktet. Pil og hak løget meget fint. Lad løget blive klart i olivenolie. Rist risen i olien under omrøring, tilsæt vinen og lad risen absorbere vinen. Opløs safranen i lidt suppe. Tilsæt den varme suppe eller vand lidt efter lidt, indtil risen er kogt med lidt bid i »al dente«. Tilsæt safranen halvvejs inde i forberedelsen. Bred risen ud på et fad og lad den køle af.
Til fyld hakkes parmaskinke og mozzarella fint sammen. Rør parmesanosten og ægget i den afkølede ris.
Ved hjælp af en ske og melede hænder laves kugler ca. på
størrelse med en mandarin. Der trykkes et hul i midten og kommes lidt fyld af mozzarella og skinke i hullet, som lukkes igen. Risbollerne rulles i pisket æg og derefter i rasp og steges lysebrune i hed olie. De tages op med en hulske og lægges på fedtsugende papir og serveres varme.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.885 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her