Logo

Forloren skildpadde i dit køkken

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gammeldaws mad er godt, hvis det er lavet med kærlighed og respekt. Gammeldaws mad smager af det, som det er, ærligt og ligetil. Prøv en god forloren skildpadde
4 personer

# Ingredienser 
Forloren skildpadde:
4 skiver. kalveskank a 250 g
1 l. brun fond
1 kg bl. rodfrugter (fx gulerod, selleri, pastin­ak, porre, løg) i store blokke.
Timian, sort peber
Tomatpure
2 dl sherry
1 dl cognac
1 tsk cayennepeber, salt, smør
 
Kartoffelmos:
800 g kartofler
Mælk, smør, salt
 
Tilbehør:
4 medium æg
1 tsk eddike
Fiskefars (3 små deller pr. mand)
Frikadellefars (3 små deller pr. mand)
1 lille selleri
2 mellem­store gulerødder
Suppefedt eller gåsefedt
1 bdt persille

* Tilberedning 
Snit skankene i kanten, så de ikke trækker sig sammen, brun dem kraftigt af, til de er mørkt gyldne.
Brun rodfrugterne, evt. i ovnen, hæld dem over skankene med den brune fond, timian, sort peber, tomatpuré, 1 dl sherry, cognac og cayennepeber.
Lad alt braisere i ca. 2 timer i ovnen ved 180 °C.
Føl dig frem, kødet skal være godt mørt.
Si fonden fra, når skankene er færdige, og reducer til ønsket smag og konsistens.
Tilsæt den sidste sherry.
 
Kartoffelmos: Kog kartoflerne og lav din favo­rit kartoffelmos.
 
Tilbehør: Pocher æggene i vand og eddike 2­-3 minutter og soigner dem. 
Læg æggene på køl, til de skal serveres.
Steg begge slags deller.
Skær selleri og gulerødder i passende styk­ker, ca. 1 x 1 cm, blancher og steg i suppe­fedt eller andefedt (giver god smag og flot farvel).
Hak persillen.
 
Så er vi klar til servering: Læg de stegte grønsager oven på kalveskanken, evt. i en dyb tallerken.
Pisk saucen blank med smør og hæld over.
Lun ægget og læg det på toppen af skanken.
Drys med persille og server din yndlings kar­toffelmos til.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 4.156 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her