Radiser menes at stamme fra Kina. De kom til Danmark i
1800-tallet. Radiser er en grønsag, der tilhører korsblomst-familien. Det er en
fortykket, rund eller oval kimstængel. De rød/hvide dele er sprøde, opsvulmede
rodstokke. Smagen af de runde og kegleformede radiser kan være skarp eller
mild, farven er lyserød/rød og hvid. Den skarpe smag kommer fra sennepsolier i
planten. Indeholder blandt andet C-vitamin, folat, natrium og jod. Anvendes rå.
Tips til tilberedning
• Skyl radiserne, fjern bladene og nip den yderste rodspids
af
• Brug radiserne rå
• Radiser og rygeost er tro følgesvende. Smør en skive groft
rugbrød med rygeost, radiser i tern på toppen, krydret med salt og peber
• Røget makrel med skiveskårne radiser på toppen er både en
fryd for øjet og for ganen
• Farven fra radiser er utrolig flot i en salatskål
• Hvis du spiser radiser med en smule salt, tager det lidt
af skarpheden.
Vidste du at...
Styrken i radiser blandt andet afhænger af hvor meget vand
de har fået under dyrkningen.
Opbevaring
I køleskab og bedst uden top. Nip toppen af og opbevar dem i
en plastpose. Holdbarhed ca. 5-6 dage.
I sæson
Marts til November
Radiser findes aflange og runde, som her.
Radiser kan dekoreres enkelt som her...
... eller meget flot som her.