Logo

Netmelon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Netmelon

 

Melon stammer oprindeligt fra Indien og har derfra spredt sig til Afrika og Mellemøsten. Meloner er i græskar-familien og derved i familie med både græskar, agurk og squash. Netmelon er en rund og lysegrøn melon, som også kan være oval. En god, moden melon skal være lidt blød i skallen og dufte af melon ved stilkenden. Som navnet antyder, har den et netmønster i skallen. Den har et hulrum i midten med kerner og frugtkødet er sødt og aromatisk. Alle meloner undtagen vandmelon, er forædlede varianter af sukkermelonen.

 

Tips til tilberedning

• Skær melonen over og skrab kernerne ud

• Brug melonen som tilbehør til grillmaden enten alene i tern, eller vendt i salaten

• Klassikeren: Skær melonen i skiver og vikl en skive parmaskinke omkring

• Prøv den som dessert med fx hindbær eller brombær med friskhakket mynte over

 

Vidste du at...

Navnet netmelon kommer af, at selve melonen vokser hurtigere end skallen, som så brister og danner et netagtigt mønster.

 

Opbevaring

Ved stuetemperatur før den skæres igennem. Når melonen er skåret igennem, bør de hurtigt spises, da holdbarheden nedsættes. Ved opbevaring i køleskab, afgiver den smag til andre madvarer. Pak melonen omhyggeligt ind hvis den opbevares i køleskab. 

 

I sæson

Juli til September

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.784 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her