Logo

Gulerødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gulerødder

 

Guleroden stammer oprindeligt fra Afghanistan. Det er en opsvulmet pælerod og før i tiden var den mest populær i farverne lilla, grøn eller hvid. Guleroden indeholder ca. 8% sukkerarter, den har derfor en let sødlig og mild smag. Den gul-orange farve skyldes carotenoider, som også populært betegnes antioxidanter. Der findes forskellige varianter af gulerødder, blandt andet karotter som er små og kugleformede.

 

Tips til tilberedning

• Brug gulerødder i alle gryderetter – de koger ikke ud

• Skær gulerødderne i skrå skiver, drys farin og kanel over, og bag dem i ovnen

• Damp gulerødderne i få minutter, vend dem i lidt olie på panden, og server pesto til

• Gulerødder er gode i kager og brød pga. deres sødme

• Gulerødder passer godt sammen med tørrede frugter og nødder

 

Vidste du at...

Den orange gulerod som vi kender den bedst, blev populær i 1800-tallet i Holland, fordi Hollands nationalfarve er orange.

 

Opbevaring

I køleskab 4-6 grader, i plastpose med lufthuller og ikke sammen med frisk frugt. Holdbarheden er 12-14 dage.

Har gulerødderne grøn top, skal den skæres af, når du kommer hjem, ellers bliver gulerødderne bløde. Læg de nye gulerødder i iskoldt vand i en ½ time, hvis de er blevet bløde. Kassér lagrede gulerødder, som er blevet bløde.

 

I sæson

Juli til Maj

 

Se også Gulerod, farvet



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.381 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her