En god stor varm
sandwich med oksekød kan fint gøre det ud for middagsmad. Især hvis den
serveres med denne salsa, lavet af peberfrugter, løg og tomater.
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 12-15 min. Ikke fryseegnet. 4 personer.
#
2 flutes
4 tynde oksebøffer
1 spsk olie
salt og peber
½ icebergsalat
(fintsnittet)
Peberfrugtsalsa:
1 rød peberfrugt
1 gul eller grøn
peberfrugt
1 lille løg
2 tomater
½ dl vineddike eller
æbleeddike
1 tsk majsstivelse
*
Start med
peberfrugtsalsaen.
Skær peberfrugter og
tomater og løg i meget små terninger.
Kom dem i en gryde
sammen med eddike og ½ dl vand.
Kog op, skru ned til
lav varme og kog ved svag varme i 10 min.
Rør majsstivelsen ud
i ½ dl koldt vand, og jævn salsaen med blandingen.
Kog op under
omrøring og smag til med salt og peber.
Lad salsaen køle
lidt af i en skål.
Lun flutene i ovnen.
Brun bøfferne i
olien på en pande ved høj varme i kort tid, så de får flot stegeskarpe, men
stadig er rosa i midten.
Krydr med salt og
peber.
Skær evt. bøfferne i
mindre stykker, så de kan ligge i sandwichen.
Flæk flutene og
halver dem, så der kommer to store sandwichbrød ud af hver.
Læg masser af
peberfrugtsalsa på brødet og kom salat og bøf ovenpå.
Dryp lidt salsa på
bøffen og luk sandwichene med de øverste stykker brød.
TIPS: Peberfrugtsalsaen
kan holde sig mindst 2 uger i køleskabet i et glas.
Den er og også god i
kolde sandwich, hvor den bruges i stedet for dressing.
Se flere dejlige sandwich her