Logo

Små farsbrød med svampe og grønkålssalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Små farsbrød med svampe og grønkålssalat

 

Giv fars brødet ekstra smag med bacon, svampe og timian, og bag dem i små hyggelige portionsforme. Server med en frisk salat af grønkål og appelsin.

Arbejdstid: 40 min. Bagetid: ca. 30 min. 4 personer

 

#

Farsbrød:

400 g hakket oksekød

250 g blandede svampe eller champignoner

1 spsk olie eller smør

salt og peber

1 æg

1 dl rasp

1 dl mælk

1 håndfuld timiankviste

1 løg

100 g bacon

 

Grønkålssalat:

400 g grønkål

2 appelsiner

1 rødløg

 

3 spsk olie

2 spsk æbleeddike

 

Tilbehør:

rugbrød eller andet groft brød syltede cornichoner

*

 

Skær svampen e i små stykker, og rist dem gyldenbrune på en pande med olie.

Krydr med salt og peber, og lad dem køle lidt af.

Rør kødet sejt med 1 tsk salt.

Rør æg og rasp i kødet, og spæd med mælken.

Hak timian, løg og bacon fint.

Bland svampe, timian, løg og bacon i farsen.

 

Smør 4 små postejforme med lidt smør, og fordel farsen heri.

Glat overfladen med bagsiden af en ske.

Bag postejerne i ovnen ved 180 °C i ca. 30 min., til farsen virker fast, når du trykker på dem.

 

Grønkålssalat: Skyl grønkålen, rib den, og hak den fint.

Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i små terninger.

Pil løget, og skær det i tynde skiver.

Rør olie og eddike sammen, og vend kål, appelsiner og løg i dressingen.

Smag til med salt og peber.

Server postejerne med grønkålssalat, rugbrød og cornichoner.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.149 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her