Sommeren byder på sprøde grønsager, der er gode rå i
salater. Slut en lun sommeraften af med en klassisk fløderand med søde
jordbær-mariehøns.
Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 1 time Kødet er
fryse-egnet. (4 personer)
Roastbeef:
ca. 750 g roastbeef (okseinderlår eller -klump, snøret)
1 spsk smør + 1 spsk olie
1 tsk groft
salt og friskkværnet peber
Ovnbagte nye kartofler:
1 kg små nye kartofler (skrubbede)
1 spsk olie
2 spsk bredbladet persille og evt. løvstikke (hakket)
Sommersalat:
¼ blomkålshoved (små buketter)
10-12 radiser (halve på langs)
3-4 forårsløg (snittede)
4-5 nye gulerødder med top (tynde skiver)
100 g rygeost uden kommen
1 dl ymer eller tykmælk
Tilbehør: grøn salat
*
ROASTBEEF: Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Varm en pande godt med smør og olie.
Brun kødet på alle sider og krydr med salt og peber.
Læg roastbeefen i et ovnfast fad og sæt det i midten af
ovnen.
Tænd på 150 °C og sæt et stegetermometer i midten af kødet.
Steg til centrumtemperaturen er 55-60 °C.
Lad stegen hvile i ca. 20 min. før den skæres i tynde
skiver.
KARTOFLER: Bland kartofler med olie på et stykke bagepapir i
en bradepande.
Sæt kartoflerne i ovnen ca. 15 min. før stegen er færdig.
Når stegen tages ud af ovnen, skrues ovntemperaturen op til
225 °C, og kartoflerne bager ca. 20 min. mere, til de er møre og gyldne.
Drys med persille og evt. løvstikke og krydr med salt og
peber.
SOMMERSALAT: Bland blomkål, radiser, forårsløg og gulerødder
med en dressing af rygeost rørt sammen med ymer eller tykmælk.
Smag salaten til med salat og peber.
Server roastbeef med grønne salatblade, sommersalat og
ovnbagte kartofler.
Fløderand med
jordbærmariehøns
Arbejdstid: 15 min. Hviletid: ca. 1 ½ time Ikke
fryse-egnet. (4 portioner)
#
5 blade husblas
½ l piskefløde
½ stang vanilje (kornene)
½ usprøjtet citron (saft og skal)
75 g flormelis
Pynt:
6-12 jordbær
50 g mørk chokolade
*
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
Pisk fløde til blødt skum med vanilje og fintrevet
citronskal.
Tag husblassen op og lad lidt vand hænge ved.
Smelt den sammen med citronsaft i en skål over vandbad.
Drys flormelis i.
Rør den lunkne husblas i en tynd stråle i flødeskummet og
fordel cremen i 4 portionsskåle.
Sæt dem i køleskabet i ca. 1½ time, til de er stivnet.
PYNT MED JORDBÆR-MARIEHØNS:
Rens jordbærrene og skær dem i halve.
Smelt mørk chokolade over vandbad eller i mikrobølgeovnen og
kom den i et lille kræmmerhus eller sprøjtepose med et lille hul i spidsen.
Sæt en streg chokolade på langs af bærret og sæt prikker på
siden.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin