4 couverter
200 g brede risnudler
4 fed hvidløg
4 skalotteløg
2 røde og 2 grønne chilier
2 kviste basilikum
250 g oksefilet (eller gullaschkød)
4 spsk planteolie
salt
2 spsk østerssauce
2 spsk fiskesauce
1 spsk sukker
1 spsk eddike
tsk bouillonpulver
Lad risnudlerne trække 10 minutter i varmt vand. Hæld vandet fra og klip nudlerne i 10 cm, lange stykker med en saks.
Pil hvidløgsfed og skalotteløg, skyl chilierne og udkern dem. Stød det hele i en morter eller kom det i blenderen.
Skyl basilikumkvistene og dup dem tørre. Pluk bladene af og hak dem groft. Skær oksefileten i tynde strimler.
Opvarm wokken og hæld olie i. Svits hvidløgsblandingen, til den begynder at afgive en stærk duft.
Tilsæt kødstrimlerne og steg dem under omrøring ved kraftig varme. Smag til med salt.
Bland risnudlerne i. Tilsæt østerssauce og fiskesauce, sukker, eddike, bouillonpulver og lidt vand og varm det under omrøring i ca. 1 minut. Rør til sidst basilikumblade i.
Server nudlerne straks.
I stedet for grofthakkede basilikumblade kan man bruge en blanding af mynte og citron
melisse. Hak krydderurterne fint og bland dem i nudlerne før servering.