Logo

Okseroulade med indbagte kartofler, jordskokkeskum og rødvinsglace

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødvinsglace:
1 lille gulerod
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 persillerod
½ l kraftig kalvefond
3 dl rødvin
25 g smør
salt og peber
 
Jordskokkeskum:
½ l kraftig hønsefond
1 dl fløde
250 g jordskokker
1 spk citronsaft
salt og peber
 
Oksefilet og fyld:
200 g hønselever
¼ dl olie
salt og peber
2 æg
1 dl piskefløde
Bomuldssnor
4 skiver oksefilet på hver 150 g 
 
Kartoffel:
4 bagekartofler
1 dl pesto
4 ark fillodej
salt og peber
olivenolie
 
Linser:
100 g linser fra Puy
25 g bacon i strimler
1 bdt timian
 
Pynt:
2 stk skorzonerrødder
1 l olie til stegning
salt
 
Oksefilet og fyld:
Hak leveren og brun den i hed olie i en gryde.
Køl den af og tilsæt æg, fløde, salt og peber.
Blend det til en ensartet masse med en stavblender.

Bank kødskiverne ud til de er ½ cm tykke.
Smør levermassen på, rul dem sammen og bind dem med snor.
Brun dem på en pande og steg dem i ovnen på 180ºC i 10-15 minutter.
Lad dem hvile i 5-10 minutter inden snoren fjernes.
Skær dem over på midten og anret.
 

Rødvinsglace:

Skær grønsagerne ud i mindre terninger og rist dem af i olien.
Tilsæt timian og rødvin og kog det ned til ⅓ del.
Tilsæt kalvefond og reduser til ⅓ del og sigt den.
Pisk kold smør i saucen lige inden serveringen.


Jordskokkeskum:
Skræl jordskokkerne, skær dem i skiver og kog dem i hønsefonden.
Lad dem koge ind til ⅓ del og tilsæt fløden.
Kog det igennem.
Lige inden serveringen blendes den og smages til med citronsaft, salt og
peber.

Kartoffel: Kartoflerne skrælles og skæres i terninger der koges møre i vand med salt.
Vandet hældes fra og de røres med pesto.
Pensl alle fire lag fillodej med olie og læg dem sammen.
Skær dem ud i 4 kvadrater og fordel kartoflerne på dem.
Saml dem til en lille sæk og bag dem i ovnen til de er gyldne og sprøde.

Linser:
Kog efter pakkens anvisning, men tilsæt timian og bacon inden kogningen.

Pynt: Skræl skorzonerrødderne.
Vask dem godt og brug en kartoffelskræller til at skrælle dem i tynde
skiver på langs.
Varm olien op i en stor gryde og steg skiverne gyldne her i.   

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.229 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her