600 g oksefilet eller oksemørbrad
4 stk bagekartofler
12 flasketomater med stilk eller cherrytomater
20 stk perleløg
1 dl hønsefond
1 dl brun kalvefond
1 dl balsamico
olivenolie
1 spsk brun farin
saft og skal af 1 stk lime
Kødet skæres fri for sener og deles i 4 små bøffer.
Brunes hårdt på grillpanden, så de får grillmønster.
Kartoflerne udstikkes i små runde plader som blancheres, dvs. dyppes i
kogende vand og kommes herefter i isvand.
Herefter lægges de ved siden af bøffen på grillpanden og tages af, så
snart de også har fået grillmønster.
De lægges så i en gryde med en smule vand og lidt olivenolie og koges møre.
Smages til med salt og peber.
Cherrytomaterne ridses i toppen med et lille kryds, dyppes i kogende
vand og kommes herefter i isvand.
Huden trækkes opad på tomaten og sættes i et ovnfast fad klar til at komme ind i ovnen og bage.
En lille smule olivenolie dryppes ovenpå tomaten samt salt og peber.
Perleløg pilles og koges møre i vand tilsat salt.
Brun farin sauteres i en lille gryde, så det karamelliseres, herpå
balsamico og røres til en sirupkonsistens.
Herefter kommes kalvefond, hønsefond og rødvin på, og dette reduceres også til sirupkonsistens.
Herefter piskes saucen op med smør og smages til med salt, peber og
revet limeskal.
Eventuelt hvis saucen er for sød smages til med limesaft.