Logo

Madpandekager med krydret oksekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Madpandekager med krydret oksekød

 

En hjemlig variant af de mexicanske tortillas hjemmelavede pandekager bagt med lidt ost i dejen.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Hviletid: ca. 30 min. Stege/kogetid: 30-45 min.

 

#

Madpandekager:

3 æg

lidt groft salt

200 g hvedemel (evt. et par spsk fuldkornsmel/grahamsmel)

ca. 3½ dl mælk

50 g mild fast komælksost

olie til bagning

 

Krydret oksekød:

500 g hakket oksekød

1 spsk olie

1 rød chili

salt

evt. lidt vand

3 spsk hakkede krydderurter (fx persille, purløg og estragon, fint hakket)

 

Tilbehør:

1 romaine salat

2 dl græsk yoghurt

*

 

Pisk æg, salt og mel sammen.

Tilsæt mælken lidt ad gangen.

Lad dejen hvile i køleskab i ca. 30 min.

Riv osten, og rør den i dejen.

Tilsæt evt. mere mælk, hvis dejen er for tyk.

 

Varm en pande med en smule olie godt op.

Hæld et tyndt lag dej på, og bag pandekagen lysebrun på begge sider.

Fortsæt med resten af dejen.

 

Steg kødet i en tykbundet gryde eller pande med olie i 5-10 min.

Skær chilien i tynde skiver, og steg den med i et par min.

Tilsæt vand, hvis det bliver for tørt.

Smag til med salt, og tilsæt krydderurter efter smag.

 

Server de lune pandekager med kødet, snittet salat og yoghurt.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.913 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her