Denne dejlige
hverdagsret er nem at gå til, for kødbollerne koges direkte i saucen.
4 personer. Arbejdstid:
40 min. Koge/stegetid: 30 min.
#
3 løg
1 spsk olie
2 dåser flåede hele tomater
friskkværnet hvid
peber
400-500 g hakket kød
fx hakket svinekød eller oksekød
½ tsk stødt kanel
¼ tsk revet
muskatnød
½ tsk groft salt
skal af ½ økologisk
citron
2 fed hvidløg
25 g rosiner eller
korender
Tilbehør:
6 dl vand
1 tsk groft salt
4 dl bulgur
(forkogt, knækket hvede)
*
Pil løgene, og hak
dem fint. Steg dem klare i olie i en gryde.
Lad tomaterne dryppe
af i en sigte, og kasser lagen.
Skær tomaterne i
terninger, og kom dem i gryden.
Kog saucen igennem
og krydr med peber.
Tag gryden af
varmen.
Ælt kødet sammen med
krydderier, revet citronskal, pillet og presset hvidløg og rosiner eller
korender.
Form farsen til 16
kugler på størrelse med en valnød.
Læg kødbollerne i saucen.
Sæt gryden over
varmen igen, læg låg på, og lad kødbollerne simre i 20 min. ved svag varme.
Vend dem indimellem,
og tilsæt evt. lidt vand undervejs, hvis saucen bliver for tyk.
Kog bulguren: Bring
vand og salt i kog i en gryde.
Kom bulgur i, rør
rundt og kog op.
Sluk og lad det stå
under låg i ca. 15 min.
Server kødbollerne
med bulgur og sauce.
TIPS: Kødbollerne
kan holdes varme i et ovnfast fad i ovnen ved 150 °C.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin