25 g smør
1 kg oksefilet
1 ½ dl vand
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
½ tsk tørret salvie
Sauce:
3 dl stegesky fra fileten
1 dl friskklippet karse
3 dl cremefraiche 38%
friskkværnet peber
evt. Maizenamel
Broccoli:
600 g broccoli
25 g smør
1 fed knust hvidløg
¼ tsk groft salt
Lad smørret gyldne i en stegegryde. Brun oksefileten 2 min. på hver side ( 4 min. i alt). Hæld vand og krydderier ved.
Steg fileten ved svag varme og under låg ca. 15 min. på hver side (30 min. i alt). Skru evt. op for varmen et øjeblik, når oksefileten vendes. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur de sidste 10 min. af stegetiden.
Den skal være ca. 55°. Fileten er nu rosastegt. Tag den op og lad den hvile tildækket i ca. 15 min.
Sauce:
Mål stegeskyen og tilsæt evt. vand. Blend den med persille og karse et kort øjeblik. Hæld den i en gryde og tilsæt cremefraiche.
Bring saucen i kog under stadig omrøring, og smag den til med peber.
Lynstegt broccoli:
Skær broccolien i små buketter og stokke i små skiver. Lad smørret gyldne i en dub pande. Svits broccolien og hvidløg heri i ca. 4 min.
Smag til med salt. Broccolien skal være sprød.
Tips: I stedet for oksefilet kan anvendes oksemørbrad: Steg den ca. 11 min. på hver side (22 min. ialt). Jævn evt. saucen med Maizenamel.