2 ½ kg oksefilet med fedt
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
Smørristede kartofler:
2 ¼ kg kogte pillede aspargeskartofler
100 g smør
2 finthakkede rødløg
Pynt: Friskhakket persille
Tilbehør: Haricots verts og kold bearnaisesauce
Rids oksefiletens fedtlag. Læg den i bradepanden på en rist og brun den nederst i ovnen.
Tag oksefileten ud efter 10 minutter og drys den med salt og peber.
Skru ovnen ned til 150ºC.
Sæt atter fileten nederst i ovnen.
Tag den ud efter 65 minutter og mål med stegetermometer kødets temperatur.
Kødets centrumstemperatur skal vise 65ºC, før oksefileten er færdig. Den er nu rosastegt.
Lad fileten hvile tildækket til kartoflerne er færdige.
Smørristede kartofler:
Skrue ovnen op på 225ºC.
Smelt smørret i en gryde og svits løgene heri et kort øjeblik.
Fordel kartoflerne i en bradepande og hæld smør over.
Rist kartoflerne midt i ovnen.
Ved servering skæres oksefileten i tynde skiver og kartoflerne anrettes i 2 dybe fade.