8 bøffer af oksefilet
vindruekerneolie
groft havsalt
friskkværnet peber
Provencetårn:
1 aubergine
1 squash
2 gule peber
6 stilke frisk timian
2 røde tomater
2 gule tomater
2 grønne tomater
1 skalotteløg
Vinaigrette:
2 ½ dl olivenolie
½ dl sherry eddike
½ dl vand
1 tsk sennep
Pesto:
2 ½ dl olivenolie
1 bdt bredbladet persille
3 fed hvidløg
25 g frisk høvlet parmesan
25 g pinjekerner
Pynt:
purløg
200 g frisk parmesan
Bøfferne krydres med groft havsalt og friskkværnet peber, hvorefter de pensles med et tyndt lag olie, så de ikke hænger fast på grillen.
Bøfferne grilles, alt afhængig af størrelsen, i ca. 6 min. på hver side, til de er medium - lad dem trække i 5-6 min.
Samtidig med at bøfferne grilles, pensles auberginen, squashen og de gule peber med et tyndt lag olie.
Grill derefter grønsagerne i ca. 1 min., så de får lidt grillstriber.
Læg derefter grønsagerne i lidt alufolie og krydr med timian, salt og peber.
Luk alufolieen sammen til en sæk og grill det færdigt i 8-10 min. alt imens bøfferne står og trækker.
Imens blandes vinaigretten og hældes ud over de hakkede skalotteløg og de skiveskårede tomater.
Pestoen blandes og blendes, hvorefter den serveres sammen med bøfferne og provencetårnet med frisk høvlet parmesan.