Logo

Farstærter med salat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Farstærter med salat

 

Med spændende krydderier og lidt dej kan en portion hakket kød række til mange personer. Tærterne kan også serveres kolde, fx som del af en buffet.

6-8 personer. Arbejdstid: 1 time. Bagetid: 30-60 min.

#

Tærtedej:

400 g hvedemel

150 g smør

1 tsk salt

1 æg

1dl mælk

 

Fars:

400 g hakket oksekød

½ spsk olie

1 løg

1 hvidløg

¼ tsk stødt allehånde

¼ tsk stødt nelliker

¼ tsk stødt muskat

2 tsk friskhakket salvie

2 tsk friskhakket rosmarin

250 g kartofler

2 æg

2 dl mælk

salt og peber

 

Endvidere:

1 æg til pensling

*

Kør mel, smør og salt sammen til en grynet masse i en foodprocessor, og saml hurtigt dejen med æg og mælk.

Del dejen i 2 portioner, og læg dem i køleskabet.

 

Brun kødet på en pande med olie, og tilsæt finthakket løg og knust hvidløg.

Steg et par min. under omrøring, og tilsæt krydderier og hakkede krydderurter.

Hæld det i en skål til afkøling.

 

Skræl kartoflerne, og riv dem groft.

Rør dem i farsen sammen med æg og mælk.

 

Rul den ene portion tærtedej ud, og beklæd 6 portionsforme eller 1 stor tærteform med dejen.

Læg farsen på tærtebunden(e), og dæk med låg udrullet af den anden portion dej.

Knib kanterne godt sammen, og udstik nogle lufthuller i låget/lågene.

 

Pensl med sammenpisket æg, og bag portionstærterne i ca 30 min og en stor tærte i 45-60 min ved 200 °C.

 

Se også dejlig opskrift på Indbagt farsrulle


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.189 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her