Logo

Boeuf Wellington

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Boeuf Wellington

 

Beef Wellington er en klassisk engelsk ret, som du skal lave til dit næste middagsselskab! Opskriften her gør det let for dig.

Det møre kød svøbes af en sprød dej, der gør hver eneste bid til en himmelsk oplevelse! Indbagt oksemørbrad er en luksusret - perfekt til fx nytårsmenuen. En der kan forberedes i god tid.

6 personer.  Arbejdstid: 1 time Køle/hviletid: 1 time Stegetid: SO min.

 

#

1 kg afpudset oksemørbrad

salt og peber

1 spsk olie

1 rulle butterdej (250 g)

1 æggeblomme til pensling

1 tsk flagesalt

 

Duxelles:

2-3 skalotteløg

1-2 fed hvidløg

250 g markchampignon

25 g smør

1 dl madeira eller portvin

3 spsk hakket persille

3 spsk rasp eller brødkrumme

 

Tilbehør: fx flødestuvet eller smørdampet spinat og små ristede kartofler eller flødekartofler

 

Boeuf Wellington

1. KRYDR det afpudsede kød grundigt med salt og peber, og brun det hurtigt på alle sider på en brandvarm pande med olie.

Læg kødet på en tallerken, og lad det køle af.

 

Boeuf Wellington

2. DUXELLES: Pil skalotteløg og evt. hvidløg, og hak dem fint.

Rens champignonerne, og hak dem fint det er nemmest i en foodprocessor.

Steg skalotteløgene bløde på en pande med smør, tilsæt de hakkede champignon og evt. hvidløg, og steg under omrøring i 5 min.

Tilsæt madeira, og kog igennem til væsken er kogt væk.

Tilsæt persille og rasp, og krydr med salt og peber.

Bred blandingen ud på en tallerken, og lad den køle af.

 

Boeuf Wellington

3. LÆG butterdejen på et stykke bagepapir, og smør duxelles på dejen i samme bredde som kødstykket, og ikke helt ud til kanterne.

Dup kødet tørt på køkkenrulle, og læg det på duxelles-laget.

Luk dej med duxelles omkring kødet, tryk samlingerne sammen med en gaffel, og skær overskydende dej væk.

Pisk æggeblommen med 1 spsk vand og 1 knsp. salt, og pensl det på dejen.

Rids evt. forsigtigt et mønster i dejen med bagsiden af en kniv, og sæt butterdejspakken i køleskabet i mindst 30 min.

 

Boeuf Wellington

4. VARM ovnen op til 250 °C (225 °C varmluft).

Sæt butterdejspakken på en bageplade med bagepapir. pensl med æggeblomme, drys evt. med flagesalt, og sæt pladen i ovnen i ca. 25 min.

Mål evt. med et stegetermometer; det skal vise 52-55 °C, da temperaturen i kødet stiger 8-10 °C, mens det hviler.

Flyt den indbagte mørbrad over på et trancherbræt med saftrille, og lad den hvile i 10 min. før du skærer den i tykke skiver.

 

TIPS: Hvis du vil servere sauce til retten, kan du koge bøfpanden af med madeira og bouillon, og jævne med majsstivelse eller saucejævner.

 

TIPS: Dejen kan godt blive blød i bunden pga. kødsaften. Det kan du undgå ved først at pakke kødet ind i fillodej. Læg et ark fillodej på et bræt, og bred duxelles ud som beskrevet i punkt 3.

Læg kødet på, og pak ind.

Læg denne pakke på den udrullede butterdej, og fortsæt som i opskriften.

 

 

Boeuf Wellington


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 5.905 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her