Der er ikke noget
som en god bøf. Her er den serveret med bagte rødbeder og kartofler, der passer
godt til en cremet og syrlig bearnaisesauce. Desserten er en saftig salat af
friske frugter, der på denne tid af året er importerede.
Bøf med bearnaisesauce og bagte rødbeder
Arbejdstid: 30 min.
Stege/bage/kogetid: ca. 1 time. 4 personer
#
4 bøffer af
oksetyndsteg eller oksefilet
salt og friskkværnet
peber
Bagte grønsager og
kartofler:
4 store eller 8 små
rødbeder
1 kg små kartofler
2 spsk olie
Bearnaisesauce:
200 g smør
4 æggeblommer (evt.
pasteuriserede)
4 spsk
bearnaiseessens lidt citronsaft
2-3 tsk frisk
estragon
1 spsk bredbladet
persille
Tilbehør: grøn salat
*
Skær kryds i
rødbederne med en kniv, læg dem på en bageplade og bag dem møre i ca. 1 time
(afhængigt af størrelse) ved 200 °C med varmluft.
Skrub kartoflerne
rene og vend dem med olie.
Læg dem på en
bageplade med bagepapir og bag dem sammen med rødbederne i ovnen ca. 45 min.
Bearnaisesauce:
Smelt smørret uden at det bruner.
Pisk æggeblommerne
med essensen i en skål over vandbad. Når æggemassen er lun, tyk og cremet,
piskes smørret i først dråbevist og derefter resten af smørret.
Smag til med
citronsaft, hakket estragon og persille, evt. pandesky fra bøfferne og salt og
peber.
Skru helt ned for
vandbadet og hold saucen lun heri.
Dup bøfferne tørre
med køkkenrulle.
Brug to pander eller
steg ad to omgange.
Steg først bøfferne
på fedtsiden på højkant:
Hold dem to og to
sammen med en pincet eller to gafler og lad fedtet smelte lidt af.
Brun hurtigt kødet
på begge sider og krydr med salt og peber.
Skru ned til middel
varme og steg bøfferne færdige (ca. 3 min. på hver side).
Server bøfferne med
bearnaisesauce, bagte rødbeder, kartofler og salat.
TIPS: Du kan også
købe en færdig bearnaisesauce.
Frugtsalat
Arbejdstid: 20 min.
4 personer
#
2 røde grapefrugter
2-3 bananer
2 sharonfrugter
1 dl sød hvidvin,
sauterne eller æblemost
*
Skær skrællen og den
hvide hinde af grapefrugterne og skær frugtkødet i små stykker.
Pil bananerne og
skær dem i skiver.
Vask sharonfrugterne
og skær dem i små stykker.
Bland frugten med
vin eller æblemost og lad den trække lidt før servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin