Giver ca. 1,5-2 liter færdig sauce
Stegeskyen med fedt fra en flæskesteg på ca. 4 kilo
1 spiseske ribsgele
1 spiseske (strøget) rørsukker
¼ (kvart) strøget tsk stødt nellike
1 knivspids stødt laurbærblad
5 tynde skiver røget bacon
2 terninger grønsagsbouillon
5 dl minimælk + en lille smule piskefløde
Maizena jævning
Kulør, salt og peber
Tilsæt bacon i skyen og lad den koge med i 5 min.
Fjern bacon og tilsæt ribsgele, rørsukker, grønsagsbouillon, stødt nellike, stødt laurbær.
Kog i et minut.
Tilsæt mælk, piskefløde, vand og Maizena jævning.
Lad den koge i 1 minut, rør rundt.
Smag til med salt og peber.
Tips: Læg 6 udblødte svesker i bradepanden når du sætter stegen i ovnen. Det giver lidt ekstra til stegeskyen, og så kan du undlade ribsgelé i saucen, hvis du ikke har eller kan lide ribsgele.