Denne delikate grønne sauce bliver tyktflydende ved hjælp af
brød som har trukket i mælk. Det giver en kraftig og sund sauce. Antipasto.
• Fuldkornsbrød indeholder meget B3-vitamin • Dijonsennep indeholder næsten ingen kalorier.
Forberedelse 10 min. - 2½ dl sauce
# Råvarer til Salsa verde:
2 skiver fuldkornshvedebrød
½ dl letmælk
1 bundt frisk basilikum
½ bundt persille
1 spsk dijonsennep
3 fed hvidløg
1 spsk hvidvinseddike eller friskpresset citronsaft
* Fremgangsmåde:
1 Skær skorperne af brødet. Læg brødet i en skål.
Hæld mælken over og stil til side.
2 Nip bladene af basilikum- og persillestilkene.
Læg bladene i en foodprocessor.
3 Kom sennep og hvidløg ned til persille og basilikum.
Kør det i foodprocessoren til en ensartet masse.
Tilsæt vineddiken og kør til det hele er blandet.
4 Tilsæt brødet og fortsæt med at findele, til det har en jævn
konsistens.
5 Server salsa verde med kylling eller andet kød, på
buffeten, på en antipasto tallerken eller til en kraftig fisk, fx laks.
Tips & råd
Et godt alternativ er fuldkornsbrød med fx hørfrø, som
indeholder mange gavnlige stoffer.
En hakkekniv med håndtag er god, når man skal hakke urter.
Den har en rundet æg og to håndtag.
De findes både med enkelt og dobbelt skær.
FORBERED
Saucen kan tilberedes i god tid, før den skal serveres.
Opbevar den i en skål og læg plastfolie direkte på saucens
overflade, så der ikke kommer luft til.
Holder sig i køleskab 3-4 dage.
Pr. spsk: Energi: Kcal 21 = kJ 88
Kulhydrat 3 g Protein 0 g Fedt 1 g (43%) Fibre 1 g