25 g margarine
1 lille løg
2 stilke frisk timian
100 g champignon
1 spsk rødvinseddike
1 dl rødvin
3 dl bouillon eller fløde
salt og peber
Hak løget fint, og svits det i margarinen sammen med det hakkede timian.
Tilsæt de skivede champignon og lad det simre lidt endnu.
Nu tilsættes rødvinseddiken, og dette koges ind.
Herefter tilsættes rødvinen, og dette koges ind til det halve.
Man kan nu vælge at basere saucen på fløde eller på en grundsauce.
Fløde giver altid et hæderligt resultat men det bliver en meget fed sauce.
Grundsauce, i form af bouillon eller fond, kan give en rigtig lækker sauce.
Her er det dog vigtigt at der er god smag i suppen.
Suppen tilsættes til gryden, og der smages til med salt og peber.
Der kan hvis det er nødvendigt jævnes med en meljævning.
Men husk: Rødvinssauce må ikke være for tyk!
PS. Kraft fra en grydestegt culotte, eller roastbeef kan give en udmærket bouillon.